DIN SĂLI DIN STRADĂ

Solidaritate cu protestele elevilor din Constanța!

Comunicat SESM

Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți se solidarizează cu protestul organizat astăzi, 28 iulie, de elevii constănțeni sub egida Asociației Elevilor din Constanța pentru gratuitatea transportului.

Accesul la transport gratuit este indispensabil unui sistem educațional incluziv, care respectă egalitatea de șanse și funcționează pentru toți, nu doar pentru cei privilegiați. Deși sistemul educațional românesc este departe de a îndeplini aceste condiții, fiecare demers pe care elevii îl întreprind în acest sens și care are potențialul să le îmbunătățească condiția e important în construcția organizării de care avem nevoie.

Elevii, studenții și tinerii care muncesc au dreptul și trebuie să lupte pentru drepturile lor, mai ales în condiții în care acestea sunt încălcate sistematic de autorități care citează lipsa de bani de la buget pentru a face abstracție de prevederile legale.

Condamnăm în cei mai fermi termeni încercările de reprimare a protestelor de autoritățile locale, care au refuzat să emită avizul pentru protestele anterioare.

Felicităm elevii constănțeni pentru demersul lor, îi sfătuim să nu se descurajeze în fața tentativelor de intimidare, să continue lupta pentru transport gratuit oricât e necesar și să nu se lase amăgiți de promisiunile politicienilor. Vremea compromisurilor a trecut.